Gajet ini mampu lajukan internet anda

Sama ada untuk memuat turun, membuat bayaran, permainan dalam talian, panggilan video dan lain-lain talian online, pengguna internet berasa kecewa apabila mereka mengalami masalah internet terlalu perlahan atau latensi apabila menyambung ke internet. 

Bagaimana untuk mengatasi masalah tersebut? Linksysmemperkenalkan tambahan terbaru kepada produk Linksys Velop Whole Home WiFi Mesh Systems – Sistem Wifi Velop Tri dan Dual Band yang kini boleh didapati di Malaysia. 

Sistem WiFi modular Velop Tri-Band yang pertama boleh dipasang dalam pelbagai konfigurasi jaringan yang menyediakan WiFi yang pantas dan boleh dipercayai ke penghujung rangkaian rumah manakala Siri Velop Dual Band baru adalah Sistem WiFi yang lebih kecil dan lebih murah yang direka dan dibina sebagai Sistem WiFi fleksibel yang pertama di pasaran dunia.

Bagaimanakah Velos Whole Home WiFi Mesh Systems berfungsi? Setiap Velop “nod” adalah peranti Tri-Band AC2200 yang berkuasa atau Dual Band AC1300 yang berfungsi sebagai router, penyambung pelbagai, titik akses, dan jambatan yang menyediakan kepada pengguna teknologi yang diperlukan jika mereka membawa lebih banyak peranti baru ke dalam rumah. Setiap nod dikonfigurasi semasa proses tetapan oleh aplikasi Linksys yang disertakan (boleh didapati untuk iOS dan Android), di mana ia menyediakan tetapan yang paling sederhana dan paling intuitif untuk memanfaatkan Bluetooth untuk berkomunikasi dengan selamat di antara peranti mudah alih dan setiap nod. 

Selepas tetapan selesai, aplikasi Linksys berfungsi sebagai alat pengurusan WiFi yang berkuasa dengan ciri berguna, seperti akses tetamu, kawalan ibu bapa, keutamaan peranti, dan banyak lagi. Velop membantu pengguna memanfaatkan langganan jalur lebar mereka dengan menyampaikan 100% kelajuan internet mereka ke penghujung rangkaian mereka.

Kedua-dua nada Dual Band dan Tri-Band adalah 100% beroperasi dan boleh ditukar ganti dan membolehkan kemudahan ditingkatkan yang mudah berdasarkan keperluan pelanggan. Nodus Velop Dual Band direka untuk prestasi serta keanggunan; ia berukuran kira-kira dua inci lebih rendah daripada  Velop Tri-Band Solution dan cukup kecil untuk diletakkan di mana sahaja dengan rupa yang kemas dan menarik untuk semua orang – juga unik untuk kategori jejaring untuk rumah.

Velop memanfaatkan Technologies Linksys Intelligent Mesh, yang merupakan evolusi dalam kejuruteraan WiFi Home yang menggabungkan perisian dan hardware Linksys untuk menyampaikan WiFi melalui laluan terpantas ke internet untuk pengalaman terbaik yang mungkin. 

Teknologi Pintar Mesh membantu memberikan kelajuan yang lebih baik pada jarak, pengendalian klien yang lebih baik antara nod, dan penambahbaikan yang dinamik untuk back-haul(memindahkan informasi dari satu tempat ke satu tempat yang lain) bagi sentiasa memastikan sambungan terbaik ke Internet.

Sistem WiFi Mesh Linksys Velop Tri-Band dan Sistem WiFi WiFi Mesh Linksys Velop Dual Band (tersedia dalam 1 pek, 2 pek dan 3 pek) dan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Velop Mesh, layari https: // www. linksys.com/my/velop/

• Velop Tri-Band Mesh WiFi AC6600 3pack (# WHW0303) -RM1,988

• Velop Tri-Band Mesh WiFi AC4400 2pack (# WHW0302) -RM1,488

• Velop Tri-Band Mesh WiFi AC2200 1pack (# WHW0301) -RM798

• Velop Dual Band Mesh WiFi AC3900 3pack (# WHW0103) -RM1,118

• Velop Dual Band Mesh WiFi AC2600 2pack (# WHW0102) -RM778

• Velop Dual Band Mesh WiFi AC1300 1pack (# WHW0101) -RM398

Untuk melanggan Linksys Shield, bayaran bulanan adalah RM20.90 atau yuran langganan tahunan sebanyak RM204.90

Sistem WiFi Mesh Linksys Velop Tri-Band dan Sistem WiFi WiFi Mesh Linksys Velop boleh didapati di semua Mesin Penjual Premium Apple, kedai Harvey Norman di seluruh negara, Lazada.com.my, Shopee.com.my dan Viewnet di Plaza Low Yat.

Sam

Bekas wartawan teknologi akhbar arus perdana. Pernah memenangi beberapa anugerah khas penulisan teknologi. Juga dalam bidang ekonomi dan sains.