Cas Samsung Galaxy Note9 memang pantas

Apabila jangka hayat bateri kritikal, anda mungkin terfikir mahu telefon yang mempunyai bateri berkapasiti sebesar Galaxy Note9.

Dengan kapasiti 4000mAh dan banyak komponen dalaman yang cekap, Galaxy Note 9 boleh membuatkan anda melalui hari penuh dengan kapasiti sempurna.

Menarik juga apabila Samung Galaxy Note9 mempunyai watt yang lebih tinggi daripada pengecas Samsung standard pada kedua-dua Galaxy S9+ dan Nota 8.

Mengecas pada pengecas 15W ini menjadikan Note9 mampu cas kira-kira 14.5W manakala Nota 8 pula cas antara 13.5-14.5W dan Galaxy S9+ antara 13-14W. Note9 juga tidak kelihatan menjejaskan kelajuan pengecasan apabila skrin sedang aktif yang merupakan sesuatu yang saya perhatikan pada kedua-dua telefon terdahulu.

Peningkatan watt (dan berterusan) memastikan Note9 menagih 0-100% dalam jumlah masa yang sama seperti Galaxy S9+ walaupun baterinya 14% lebih besar.

Masa pengecasan kira-kira 1 jam dan 40 minit bergantung kepada baki bateri dan aktiviti dilakukan dalam tempoh cas itu yang bermakna ia cukup bagus.

Lebih baik lagi Note9 juga menyokong kelajuan pengecasan yang sama dari pengecas 15W + USB-C.

Mengetahui anda boleh mempunyai kapasiti yang lebih besar dan hayat bateri yang lama tanpa berputus asa pada kelajuan pengecasan keseluruhan berbanding dengan telefon Galaxy lain amat meyakinkan.

%d bloggers like this: