Lebih maklumat tentang Samsung Gear S2

https://youtu.be/nwn8qMaNoJk

Apa yang anda lihat di atas adalah jam tangan pintar baru Samsung Gear S2 yang akan dilancarkan awal minggu depan. Ia jam tangan yang lebih kecil lebih bergaya yang sudah pasti lawan kepada Apple Watch.

Samsung baru sahaja mengeluarkan video teaser pendek di saluran YouTube beberapa hari lepas lanjutan dari pendedahan yang kami saksikan di New York. Selain itu, syarikat itu tidak banyak bercakap mengenai jam tangan pintar itu, kecuali bahawa kita boleh mengetahui lebih lanjut di pameran elektronik IFA 2015 di Berlin-awal bulan September.

Seperti yang anda lihat, Samsung beralih kepada bentuk bulat dan band logam. Kami boleh melihat beberapa aplikasi dioptimumkan dalam video – aplikasi cuaca, zon aplikasi masa, jam randik dan aplikasi sensor sukan. Gear S2 juga seolah-olah datang dengan sensor degupan jantung.

sensor degupan jantung di Gear S2

Antaramuka jam mempunyai komplikasi dengan sedikit maklumat seperti hanya dua saja boleh terpampang pada satu masa apabila dibuka, misalnya, kadar denyutan jantung dan mesyuarat yang seterusnya.

Secara keseluruhan, peranti ini tidak sebesar Gear S. 3G adalah salah satu ciri yang paling penting dalam versi pertama – anda boleh membuat panggilan dari jam tangan anda tanpa bergantung kepada telefon anda. Anda juga boleh teks dari pergelangan tangan anda dengan skrin QWERTY keyboard kecil. Ia akan menjadi sukar untuk memasukkan papan kekunci pada jam pintar bentuk bulat.

ikon bulat di Gear S2

Walaupun unsur-unsur reka bentuk tidak kelihatan sama. Pada Gear S2, ikon juga berbentuk bulat dan lebih polish. Walaupun Apple tidak memegang paten pada ikon bulat, ia menarik apabila Samsung bertukar kepada ikon bulat setelah Apple memperkenalkannya.

Tidak jelas sama ada Gear S2 beroperasi pada Tizen atau versi sepenuhnya disesuaikan Android Wear dengan sekumpulan aplikasi Samsung dibina. Cuma diharapkan, Gear S2 janganlah terlalu besar seperti Gear S.

Sam

Bekas wartawan teknologi akhbar arus perdana. Pernah memenangi beberapa anugerah khas penulisan teknologi. Juga dalam bidang ekonomi dan sains.