Kawal Mesin Basuh Guna Telefon

Share Button

Samsungs WW9000

Aktiviti dobi mungkin merupakan satu tugas yang membosankan bagi sesetengah orang dan boleh menjadi beban kepada jadual sibuk anda. Memperuntukkan masa untuk memasukkan pakaian, menunggu pusingan habis, tempoh ‘spin’ dan mengeluarkannya dari mesin basuh sebelum menggeringkannya pasti mengambil tempoh masa yang lama dan kadang-kadang membuatkan kita hilang masa begitu saja.

Nasib baik Samsung telah mencipta mesin basuh pintar yang mudah dikawal menggunakan aplikasi pada telefon pintar anda.

Mesin basuh yang dinamakan WW9000 adalah mesin basuh pintar yang pertama di dunia yang membolehkan pengguna untuk memulakan dan menghentikan kitaran aktiviti basuhan hanya dengan mengklik butang maya dari telefon pintar mereka.

Mesin sama membolehkan anda melaksanakan tugas-tugas lain ketika ketika mesin mengendalikan pakaian. Mesin ini mempunyai pelbagai ciri yang membolehkannya untuk mengendalikan dobi pengguna dengan cara yang lebih baik.

Salah satu caranya ialah dengan kaedah ‘mencuci berkelajuan tinggi’ yang mencuci pakaian hanya dalam tempoh satu jam apabila ia mengisi dram dengan air melalui bekalan air berkembar dengan cepat. Ciri lain termasuk basuhan auto optimum yang menggunakan empat sensor dalam mesin untuk menentukan kitaran cucian yang betul untuk beban yang ditentukan dengan menetapkan suhu, masa basuh, tempoh kitaran bilas dan putaran kelajuan bergantung kepada saiz beban dan bagaimana kotornya pakaian itu.

Mesin ini juga mempunyai kaedah pintar untuk mengendalikan kesan kotoran tertentu. Lebih baik, semua pilihan juga boleh dikendalikan melalui skrin sentuh di atas kapal.

Satu lagi fungsi menarik, ‘ecobubble’ menjimatkan tenaga dengan melarutkan bahan pencuci dengan lebih cepat. Hal ini dengan menyerapkan air bersama udara bersama-sama mewujudkan buih yang membantu membubarkan detergen lebih cepat dan menjimatkan tenaga.

WW9000 akan mula didapati di Malaysia pada Mei nanti namun Samsung masih belum menentukan harganya.

 

Apa komen anda?