DiGi LTE: Kawasan Liputan, Harga Pelan & Peranti Bersesuaian

pelan jalur lebar dan pasca bayar LTE
pelan jalur lebar dan pasca bayar LTE,

Digi Telecommunications Sdn Bhd atau DiGi yang memperkenalkan perkhidmatan LTEnya di kawasan trafik tinggi di Lembah Klang untuk pelanggan yang melanggan pelan jalur lebar dan tabletnya mula menghasilkan pelannya yang didapati serta-merta.

Pada peringkat pertama pelaksanaan 4G LTE ini, DiGi memperkenalkannya di kawasan trafik tinggi terpilih di Lembah Klang yang dikenali sebagai Zon DiGi 4G LTE.

Buat permulaan, DiGi akan menawarkan perkhidmatan itu pelan untuk jalur lebar dan tablet membabitkan pelanggan baru dan sedia ada yang melanggan pelan jalur lebar dan tablet DiGi dengan kuota Internet 6 gigabait (GB) ke atas akan dinaik taraf secara automatik ke rangkaian 4G LTE apabila menukar kad SIM ke DiGinet+ SIMs di DiGi Stores terpilih.

Bagi pelanggan pelan jalur lebar dengan kuota internet di bawah 6GB, mereka boleh memilih perkhidmatan berdasarkan permintaan 4G ketika berada di Zon DiGi 4G LTE dengan melayari DiGi MyInternet (www.myinternet.com.my), seterusnya memilih dua pelan mudah serendah RM30 sebulan, katanya.

kawasan liputan LTE di Lembah Klang
kawasan liputan LTE di Lembah Klang
Peranti berasaskan LTE
Peranti berasaskan LTE

 

TheSkop

Portal Teknologi dan Gaya Hidup Paling Best di Malaysia

%d bloggers like this: