Stream, Muat Turun Filem, Sambung 8 Gajet Sekaligus

Seagate Wireless Plus

Seagate Technology memperkenalkan peranti mudah alih Seagate Wireless Plus yang membolehkan pengguna mencipta rangkaian wifi sendiri tanpa keperluan untuk memuat turun kandungan dari internet.

Ia direka untuk menawarkan kandungan tanpa wayar sehingga lapan pintar ataupun tablet dengan ruang simpanan sehingga 500 filem HD selain Aplikasi Seagate Media direka untuk semua alat-alat peranti mudah-alih termasuk Apple iOS,Android, Kindle Fire HD, dan juga akan berfungsi dengan mana-mana alat yang boleh disambungkan kepada rangkaian Wi-Fi.

Menariknya, produk ini juga adalah pemenang Anugerah Inovasi baru CES 2013.

Ia mampu menyokong ruang simpanan sehingga 500 filem HD dan mempunyai kehidupan bateri selama 10 jam untuk menandingi tablet dan telefon pintar. Dengan pemacu 1TB yang diintegrasi, anda akan mempunyai semua yang diperlukan untuk hiburan dimana-mana termasuk dalam penerbangan ataupun perjalanan jalan raya yang panjang –tanpa sambungan Internet.

Peranti storan Seagate Wireless Plus ini boleh diakses melalui aplikasi Seagate Media mudah alih untuk Apple IOS, Android dan peranti Kindle Fire HD. Aplikasi Seagate Media direka untuk semua alat-alat peranti mudah-alih, termasuk Android, Kindle Fire HD, Apple iOS dan juga akan bertugas dengan mana-mana alat yang boleh disambungkan kepada rangkaian Wi-Fi. Dengan ini, anda boleh menggunakan Seagate Wireless Plus untuk menikmati video, foto, muzik dan juga dokumen melalui skrin besar dengan  Apple Airplay, DLNA atau aplikasi yang direka khusus untuk televisyen pintar Samsung dan pemain Blu-ray.

Seagate mencipta kategori peranti storan tanpa wayar baru ini pada tahun 2011 untuk menangani keinginan pengguna supaya mereka dapat menikmati kemudahan yang boleh memegang lebih data daripada tablet dan telefon pintar yang terhad mereka. Pemenang Anugerah Inovasi baru CES 2013, Seagate Wireless Plus mempunyai pilihan untuk menyelamatkan kandungan dan fail ke pemacu tanpa wayar melalui aplikasi baru Seagate Media. Untuk kali pertama, pengguna akan dapat menikmati penangkapan video HD dan seterusnya memuat naik tanpa wayar dalam resolusi penuh, kepada Wireless Plus dengan penyimpanan 1TB.

Pemacu baru tanpa wayar 1TB ini datang dengan adaptor USB 3.0 SuperSpeed ​​tanggal untuk memuatkan  gambar, video, muzik, dan juga dokumen dengan pantas. Masukkan sehingga penuh dan pergi, untuk akses semua hiburan kegemaran anda atau fail yang amat diperlukan dan berkaitan dengan kerja di mana-mana. Oleh kerana Wireless Plus ini mencipta  rangkaian Wi-Fi sendiri, ianya tiada keperluan untuk aliran atau memuat turun kandungan anda dari Internet atau membelanja wang untuk pelan data. Dengan Seagate Wireless Plus segalanya ada di sisi anda, dimana dan bila anda memerlukannya dengan sambungan yang selamat dan tanpa wayar.

Seagate Wireless Plus storan mudah alih kini boleh didapati pada harga runcit yang ditetapkan sebanyak RM 599.

TheSkop

Portal Teknologi dan Gaya Hidup Paling Best di Malaysia

%d bloggers like this: