Instagram Hasilkan Ciri baru, Mesra iPhone 5

Instagram mengumumkan pelancaran naik taraf terbesar kepada kamera untuk iOS dengan merombak beberapa ciri baru yang meningkatkan kreativiti dan kepantasan memuat naik foto.

Beberapa perubahan dilakukan termasuk Instagram yang bertemakan shutter & butang untuk melepaskan shutter selain pratonton gambar yang paling terkini dalam roll kamera anda. Malah Instagram turut memperbaharui pemilih imej Camera Roll (hanya untuk iPhone 5) untuk akses cepat ke gambar terakhir anda.Manakala grid panduan untuk gambar dan panduan grid kekal untuk skrin bagi tujuan skala & potong juga disediakan. Di samping itu, aplikasi baru juga lebih laju dan mudah diakses.

Pada masa sama, Instagram turut memperkenalkan penapis baru iaitu Willow (turut disediakan untuk Android) yang menjadi penapis monokrom dengan ton halus berwarna ungu dan kotak tepi lut putih bercahaya. Penapis ini berfungsi dengan baik untuk potret dan seni bina gambar dengan kontras.

Pada masa lalu, telah terdapat perbezaan yang luas dalam kekuatan kesan kabur ketika pratonton sebelum ia menjadi produk akhir dalam suapan anda. Dengan kemaskini baru, fungsi kabur yang anda lihat kini menyamai kesan kabur di foto akhir! Instagram juga mengemaskini sepenuhnya algoritma kabur untuk meningkatkan kualiti dan ketepatan.

Selain itu, terdapat penambahbaikan lain termasuk reka bentuk berita Feed semula yang lebih mudah untuk dilihat di samping imej yang lebih besar, reka bentuk skrin baru yang cantik serta butang Foursquare di fungsi lokasi yang membuka aplikasi Foursquare atau laman web yang mempunyai butir-butir mengenai tempat.

TheSkop

Portal Teknologi dan Gaya Hidup Paling Best di Malaysia