Seagate Tampil 3 HDD Untuk Enterpris

Seagate Technology hari ini mengumumkan tiga pemacu cakera keras (HDD) bertaraf perusahaan baharu yang dioptimumkan untuk pusat data tradisional dan perkembangan infrastruktur awan.

Sempurna untuk penyimpanan data awan pukal, Nilai Perusahaan HDD Seagate menyediakan penyimpanan sehingga 3TB dalam konfigurasi kuasa rendah yang sesuai untuk kecekapan dan mampu menyimpan jumlah data tidak berstruktur yang semakin berkembang, kebiasaannya disimpan di dalam awan. Syarikat tersebut turut mengumumkan generasi seterusnya, pemacu cakera keras yang amat-dipercayai, Perusahaan Kapasiti 3.5 HDD Seagate memaparkan kapasiti (1, 2, 3 dan 4TB) industri yang terluas  untuk data penyimpanan selamat bagi penggunaan pusat data teguh dan Prestasi HDD 10K Perusahaan Seagate yang memberikan prestasi terbaik dalam kelas tersendiri dan sekuriti dalam terbina  untuk kecekapan penyimpanan optimum dan perlindungan data.

“Sesiapa yang membina sistem penyimpanan hari ini, sama ada untuk aplikasi awan tertentu atau pusat data perusahaan, sedang mencari untuk memaksimumkan kapasiti dalam jejak fizikal terkecil mungkin dengan kos operasi terendah sementara memastikan jangka berskala panjang,” kata Scott Horn, Naib Presiden Pemasaran Seagate. “Barisan terbaharu pemacu keras perusahaan kami menghadapi cabaran ini, menyediakan nisbah kapasiti tertinggi untuk kuasa di samping memastikan prestasi yang konsisten dan kebolehpercayaan yang tinggi, membuat mereka ideal untuk digunakan dalam mana-mana persekitaran pusat data.”

Perusahaan Nilai HDD Seagate -Kemampuan Menemui Kapasiti

Dengan penyimpanan data sehingga 3TB, Perusahaan Nilai HDD Seagate, juga dikenali sebagai Buruj CS, menyediakan pusat data awan. Mereka perlu memenuhi permintaan dengan kemampuan berskala dalam beban kerja yang rendah, persekitaran replika 24×7. Perusahaan Nilai HDD menyediakan kebolehpercayaan kelas perusahaan dan prestasi 7200-RPM bagi cakera pelbagai 24×7 persekitaran pusat data di mana penggunaan kuasa yang rendah dan selamat, pelupusan cakera mudah diperlukan. Perusahaan Platform Seagate yang paling ekonomi untuk menyimpan data tidak berstruktur exabytes dalam awan.

Perusahaan Nilai HDD Seagate:

• Kapasiti Tinggi– Pelbagai kapasiti tinggi (1, 2 dan 3TB) dalam bentuk faktor 3.5-inci, menyokong kepadatan rak maksimum 114TB sekaki¹ persegi bagi penggunaan ruang lantai pusat data yang cekap.

• Tenaga Cekap– Mengurangkan tenaga dan kos penyejukan dengan penggunaan kuasa terendah bagi sebarang Perusahaan Seagate pemacu 3.5-inci dan pengurangan penggunaan kuasa sebanyak 29 peratus daripada persaingan perusahaan pemacu berkapasiti tinggi.

• Mudah-untuk-Mengintegrasi– Pantas dan mudah pemacu persaraan atau pelupusan kos tambahan Padam Selamat Segera Seagate mengurangkan masa pemadaman data dari berjam-jam atau hari kepada 1 saat dengan terbukti 6Gb/s antara muka SATA bagi integrasi mudah dalam penyelesaian rendah beban kerja.

Kapasiti 3.5 HDD Perusahaan Seagate- Kapasiti Tertinggi, Prestasi Selaras

Generasi ke-6 Kapasiti 3.5 pemacu keras Perusahaan Seagate, juga dikenali sebagai Buruj ES.3, menawarkan perusahaan terbesar kapasiti (sehingga 4TB) untuk akses data pukal yang boleh dipercayai dan prestasi 24×7 yang konsisten dalam beban kerja luas, mantap dan pemacu pelbagai data persekitaran pusat.

Ciri-ciri Perusahaan 3.5 HDD Seagate:

• Kapasiti Tertinggi– Pelbagai kapasiti tinggi (1, 2, 3 dan 4TB) dalam 3.5-inci, pemacu cakera keras kelas perusahaan 7200-RPM untuk ketumpatan rak maksimum 152TB sekaki¹ persegi bagi penggunaan ruang lantai pusat data yang cekap.

• Keboleh percayaaan Perusahaan– Terima kasih kepada ciri-ciri pariti hebat di atas ketersediaaan data, generasi ke-4 antara muka SAS untuk integriti data yang tinggi, MTBF jam 1.4M dan pelbagai pemacu dipertingkatkan, toleransi getaran putaran untuk prestasi konsisten perusahaan 24×7.

• Kecekapan– Pembinaan Semula RAID Seagate untuk pemulihan data yang lebih cepat, mudah untuk integrasi dengan pilihan 6Gb/s SAS atau SATA antara muka; ketinggian GB/Watt diperlukan untuk mencapai kuasa yang lebih baik dan penyejukan dalam penyelesaian RAID besar serta ciri Seagate PowerChoice untuk penjimatan kuasa yang meningkat semasa tempoh terbiar; pemacu pelbagai firmware dimaksimumkan bagi perusahaan ketersediaan sistem RAID dan prestasi penyimpanan kapasiti tinggi yang cekap.

• Keselamatan– Generasi ke-3 teknologi Cakera Menyulitkan Sendiri, SED FIPS kerajaan persekutuan AS telah meluluskan pilihan sekuriti dan Padam Selamat Segera Seagate untuk pelupusan pemacu mudah atau bertujuan semula.

Perusahaan Prestasi 10K HDD Seagate – Prestasi Optimum, Sekuriti Maksimum

Pemacu cakera keras perusahaan 2.5-inci, 10K RPM, Perusahaan Prestasi 10K HDD Seagate terbaharu juga dikenali sebagai 10K.6 Savvio, memenuhi keperluan yang semakin meningkat bagi kecekapan penyimpanan perusahaan dan sekuriti dalam terbina untuk melindungi data berharga. Satu penggantian cakera yang sesuai untuk – makan kuasa, kapasiti yang lebih rendah, 3.5-inci 15K-RPM HDD atau 2.5-inci 10K-RPM HDD lebih perlahan, Prestasi Perusahaan 10K HDD membolehkan pusat data memenuhi tuntutan tahap perkhidmatan perjanjian, seiring dengan pertumbuhan data besar-besaran, dan mengurangkan kos operasi IT.

Perusahaan Prestasi 10K HDD Seagate menyampaikan sehingga 21 peratus lebih cepat daripada generasi terdahulu dan berpadanan dengan kadar pemindahan data yang berterusan ditemui dalam 15K-RPM, pemacu-pemacu 3.5-inci. Pemacu ini menawarkan sehingga 900GB penyimpanan dalam bentuk faktor yang kecil, yang merupakan lebih 50 peratus kapasiti menggunakan ruang kurang daripada 70 peratus daripada pemacu 3.5-inci 15K berkapasiti tertinggi. Ia juga menyampaikan pengurangan penggunaan kuasa yang mengejut sehingga 71 peratus berbanding 15K-RPM, cakera 3.5-inci dan sehingga 14 peratus berbanding dengan generasi terdahulu.

Prestasi 10K HDD Perusahaan Seagate mempunyai sekuriti dalam terbina – tanpa sebarang kos tambahan untuk OEM, pembina sistem dan penyepadu. Apabila alat-alat ini digunakan sebagai pemacu-pemacu menyulitkan sendiri, ia membolehkan syarikat-syarikat untuk mengelak dari memberitahu pelanggan risiko pelanggaran data jika pemacu-pemacu disulitkan telah hilang atau dicuri. Selain itu, ciri Padam Sekuriti Segera Seagate mengurangkan jumlah masa dan usaha yang diperlukan secara mendadak untuk pemacu bersara – dari berjam-jam atau berhari-hari kepada kurang daripada 1 saat.

Prestasi 10K HDD FIPS Pemacu Menyulitkan Sendiri (SED) Perusahaan Seagate (tersedia dengan kapasiti 900GB sahaja) kini dalam kajian dengan Institut Piawaian dan Teknologi Kebangsaan AS (NIST) bagi pensijilan FIPS 140-2 Tahap 2 dan dijangka boleh didapati dalam pertengahan tahun 2013. Hanya Pemacu-pemacu keras SED FIPS Seagate akan disahkan sebagai pematuh FIPS 140-2. Pemacu Prestasi 10K HDD FIPS SED Perusahaan menyediakan persekutuan AS pilihan sekuriti keselamatan gred kerajaan yang membolehkan syarikat-syarikat melindungi data yang berharga, mematuhi mandat pengawalseliaan, dan mengurangkan risiko kepada jenama dan reputasi.

TheSkop

Portal Teknologi dan Gaya Hidup Paling Best di Malaysia

%d bloggers like this: