ASUS Tekad Dengan Lewis

Untuk memenuhi keperluan multimedia pengguna yang semakin berkembang, ASUS terus mengemaskini fungsi audio notebook untuk pencapaian tahap baru, seperti yang ditunjukkan oleh Siri N yang direka bentuk semula.

Ia mempunyai reka bentuk yang ringkas dan elegan ditampilkan oleh David Lewis dan versi dipertingkatkan dengan Teknologi SonicMaster termaju bersama dengan Bang & Olufsen ICEpower ®, notebook N juga dibungkus bersama dengan subwoofer.

Ia dilengkapi dengan fungsi ‘dua saat’ iaitu masa yang diambil untuk membuka laptop dan 15 hari tempoh kuasa siap sedia untuk digunakan. Ciri lain termasuk Pengecas + peranti USB yang mengecas peralatan yang disambungkan ke USB walaupun laptop berada dalam mod off.

Siri N menampilkan pemproses generasi kedua Intel® Core™, grafik NVIDIA® GeForce® dan sambungan super laju USB 3.0 membantu siri ini menyediakan pengguna dengan pengalaman multimedia yang lebih luar biasa berbanding sebelum ini.

Direka dengan David Lewis

ASUS telah mewujudkan hubungan rapat dengan pereka terkemuka David Lewis, yang telah bertanggungjawab bagi apa-apa rekaan Bang & Olufsen sepanjang beberapa dekad. Kerjasama sebelum ini termasuk kerja-kerja pada notebook NX90. Oleh itu, kali ini, ASUS dan Lewis berkumpul sekali lagi untuk membangunkan Siri N baru dengan konsep yang diperkemas dan moden menggabungkan kesederhanaan dan keanggunan untuk paparan manusia yang unik.

Antara perkara-perkara utama yang ditonjolkan termasuk bingkai logam digilap sekitar bahagian tepi laptop, permukaan berkilat seperti piano, dan speaker yang tampak elegen. Papan kekunci menawarkan integrasi yang lancar dengan notebook lain serta diperkukuh butang kunci pantas untuk menaip lebih baik, manakala tapak letak tangan yang ditempatkan memberikan pengguna manfaat merasa sentuhan yang lembut.

Bunyi seperti hidup melalui Teknologi SonicMaster eksklusif ASUS

Mewujudkan satu dimensi baru audio PC notebook, SonicMaster menyampaikan pelbagai bunyi berkembang yang bertambah baik dengan bass yang lebih mendalam dan lebih banyak vokal yang berbeza. Prestasi sistem sekelilingnya sangat berdedikasi, terima kasih kepada fungsi audio oleh Bang & Olufsen ICEpower®. ASUS juga menawarkan subwoofer luar yang didatangkan dengan notebook Siri N baru untuk terus meningkatkan output bass dan mewujudkan bunyi yang berkesan.

Kemudahan, kelajuan dan prestasi berkuasa tinggi

Siri N yang baru termasuk ciri Music Now, iaitu suite perisian yang memuatkan fail muzik dalam beberapa saat. Mereka penuh dengan ciri-ciri ASUS bertimbang rasa dan teknologi terkini. Pada fungsi Instant On pula, ia membantu pengguna resume notebook dalam dua saat manakala menguruskan bateri menggunakan mod tunggu lebih baik kerana ia berlarutan hingga 15 hari. Pengecas peranti berasaskan USB berlaku dengan lebih cekap dengan pengecas USB +, iaitu sebuah pelabuh yang berkuasa yang boleh mengecas bateri walaupun notebook dimatikan. Dengan pengguna yang menggunakan lebih banyak peranti mudah alih melalui USB, ciri ini adalah penjimatan masa dan amat berguna. Untuk multimedia yang lebih baik dan prestasi yang licin, Siri N baru N dimasukkan bersama Intel® Core™, grafik NVIDIA® GeForce® GT 555M serta DirectX 11 yang membolehkan permainan berspesifikasi tinggi. Teknologi NVIDIA ® Optimus ™ pula menawarkan grafik bersepadu dan diskret untuk memastikan prestasi dioptimumkan dan masa bateri yang lebih, manakala USB 3.0 menawarkan sehingga sepuluh kali ganda kelajuan pemindahan data berbanding USB 2.0.

Di Malaysia, model berteraskan i5 dilaporkan bermula dengan harga RM2,799, manakala model berasaskan i7 akan dijual pada harga RM3,699. Siri baru ini dijangka mendarat di Malaysia pada akhir bulan Ogos.

TheSkop

Portal Teknologi dan Gaya Hidup Paling Best di Malaysia

%d bloggers like this: