Raja Laptop Nipis, Lenovo ThinkPad X1

Lenovo melancarkan laptop perniagaan paling nipis di dunia, ThinkPad X1 yang dilancarkan oleh Khoo Hung Chuan, Country General Manager Lenovo Malaysia. ThinkPad X1 direka untuk perniagaan yang memenuhi permintaan terbaik dalam pergerakan prestasi dan hiburan.

Melengkapkan pelancaran tersebut baru-baru ini, Chuan berkata: “Lenovo mempunyai warisan panjang terkemuka industri dengan ThinkPad yang menyediakan kebolehpercayaan dan pengalaman pengguna yang besar. Dengan laptop ThinkPad X1, prestasi tinggi dibina ke dalam ultraportable nipis yang semakin dilengkapi dengan fungsi multimedia yang kukuh dan pengurusan kuasa yang cemerlang. Kami telah mencipta mesin yang menggabungkan ciri-ciri yang kami percaya membuat perubahan untuk pengguna perniagaan, meletakkannya di dalam kelas yang tersendiri.”

Laptop ThinkPad X1 menggabungkan beberapa ciri baru kepada keluarga ThinkPad siri X termasuk skrin 13.3 inci super infiniti skrin cerah diperbuat daripada Corning Gorilla Glass1, bateri RapidCharge dan teknologi Dolby Home Theatre untuk ciri multimedia.

Rekaan Ultra-Thin Bertemu Prestasi Elit

Sebagai ThinkPad nipis, X1 senipis kurang daripada 17 mm (lebih tepat 16.5mm). Faktor nipis dibentuk pemproses generasi kedua Intel Core yang biasanya ditawarkan pada saiz 14 Lenovo dan laptop 15 inci. Ini membolehkan laptop ThinkPad X1 untuk menggandakan prestasi CPU dan quadruple prestasi grafik daripada ThinkPad X300, siri Lenovo sebelumnya yang bersaiz 13-inci.

Bermula hanya seberat 1.72kg, laptop ThinkPad X1 dirasakan sangat ringan dan kukuh melalui rekaan roll dalaman dan casis magnesium. Skrin menggunakan kaca Corning Gorilla untuk ketahanan ketegaran tambahan, dan melepasi spesifikasi ketenteraan supaya profesional mudah alih boleh bekerja di mana-mana dengan keyakinan.

Cas semula cepat dengan RapidCharge

ThinkPad X1 laptop Lenovo yang menampilkan fungsi RapidCharge buat pertama kali iaitu teknologi bateri baru yang mengecas bateri kepada 80 peratus dalam masa 30 minit. Teknologi ini cas 2.5 kali lebih cepat daripada bateri ThinkPad biasa, memberikan pengguna lebih kebebasan untuk bekerja on-the-go lebih cepat. RapidCharge menggabungkan sel cas bersama bateri 1000 kitar direka untuk tahan tiga tahun. Pengguna juga boleh memilih untuk membeli bateri RapidCharge untuk laptop ThinkPad X1 untuk menggandakan hayat bateri mereka hingga 10 jam. Ia juga mampu menjimatkan bateri sebanyak 30 peratus apabila digunakan dalam Mod Kuasa Multimedia rendah bagi bermain muzik, filem dan banyak lagi. Dan dengan fungsi Resume segera, pengguna boleh menyimpan sambungan wayarles mereka, sama ada jalur lebar, WiFi atau telefon bimbit, walaupun laptop masuk ke dalam mod tidur, sehingga 90 minit.

Papan kekunci ThinkPad Dalam Cahaya Baru
Lenovo telah meneliti rupa moden papan kekunci ini pada masa yang sama mengekalkan sentuhan, rasa dan fungsi pengalaman papan kekunci klasik ThinkPad. Reka bentuk mudah menghapuskan beberapa kunci legasi seperti SysRq sambil mengekalkan fungsi mewah termasuk butang multimedia berdedikasi dan kawalan panggilan suara. Untuk bekerja di cahaya yang rendah, pengguna boleh menghidupkan lampu belakang pada papan kekunci untuk pertama kalinya bagi kelas ThinkPad. Selain itu, selaras dengan tradisi ThinkPad, ia masih mengekalkan kalis tumpahan air.

Bunyi mewah, Pvisual jelas untuk muzik dan filem
PC perniagaan biasanya tidak popular untuk pengalaman audio / visual mereka, tetapi laptop ThinkPad X1 peribahan mewah dan gema bunyi melalui Dolby Home Theatre v4 dan superbright (350 nit) untuk definisi tinggi paparan. Sama ada mendengar melalui fon telinga, pembesar suara terbina dalam atau teater rumah, para pengguna akan mengalami pengalaman hiburan menawan. Juga, dengan port HDMI laptop dan teknologi paparan Intel Wireless, para pengguna boleh memilih untuk menyambung atau mengalirkan 1080p wayarles kepada TV atau projektor.

Laptop ThinkPad X1 akan tersedia pada awal Julai melalui rakan niaga. Harga untuk model bermula pada RM5,999.

TheSkop

Portal Teknologi dan Gaya Hidup Paling Best di Malaysia