Test Produk – Redmi Note 4, Lahir Semula Lebih Perkasa

Kesimpulan dan Galeri Gambar

Share Button

Kesimpulan

Banyak peningkatan dimuatkan ke dalam Redmi Note 4 kali ini, jika dibandingkan dengan Redmi Note 3. Mungkin angka prestasinya dilihat menurun, tetapi ia masih berfungsi sehebat Redmi Note 3, malah dengan jangka hayat bateri lebih panjang dan tahap kepanasan yang lebih rendah.

Xiaomi juga menaik taraf speaker, skrin dan kamera pada Redmi Note 4. Ia kini memiliki bunyi yang lebih lantang, skrin yang lebih cerah dan kualiti gambar kamera yang lebih baik. Secara kiraan kasar, harga Redmi Note 4 juga lebih murah berbanding Redmi Note 3.

Adakah berbaloi untuk bertukar dari Redmi Note 3 ke Redmi Note 4? Kami katakan YA, dengan peningkatan keseluruhan boleh dikatakan 50% lebih baik. Malah, sukar untuk dibandingkannya dengan telefon pintar lain di bawah RM1,000.

Pencabar terdekat Redmi Note 4 dalam julat harga ini, adalah seperti Honor 5C (RM799) dan Wiko Ufeel Fab (RM799). Atas kertas, fungsi dan perkakas Redmi Note 4 masih mengatasi kedua-dua telefon pintar ini.

Dengan spesifikasi dan harga yang ditawarkan, tidak salah untuk menjulang Redmi Note 4 sebagai pilihan utama telefon pintar di bawah RM1,000. Apatah lagi dengan pilihan badan berwarna Hitam yang menjadi kegemaran penulis.

Bagi yang berminat, telefon pintar Redmi Note 4 boleh dimiliki pada harga RM799, di Stor Rasmi Mi Malaysia di Lazada.


Galeri Gambar Kamera

klik untuk gambar bersaiz asal

Tangkapan HDR cuaca cerah luar bangunan

Tangkapan HDR cuaca mendung luar bangunan

Tangkapan biasa cuaca mendung luar bangunan

Tangkapan biasa luar bangunan

Tangkapan HDR waktu siang

Tangkapan biasa waktu malam

Tangkapan biasa dalam bangunan (buih yang tajam)

Tangkapan biasa dalam bangunan warna-warni

Tangkapan biasa jarak dekat

Tangkapan biasa luar bangunan kurang cahaya

Tangkapan HDR dalam bangunan

Tangkapan Selfie dengan Beautify Mod Pro

Trackbacks

  1. […] ini, Snapdragon 625 memang terkenal dengan kecekapan penggunaannya. Lihat sajalah pada Redmi Note 4 yang kami reviu. Anda boleh menjangkakan prestasi yang sama daripada kedua-dua Snapdragon siri 600 […]

  2. […] baterinya juga ditambah menjadi 4,100mAh, sama seperti Redmi Note 4. Tetapi badannya kekal sama besar & sama tebal dengan Redmi 4A. Selain itu, Redmi 4X juga […]

Apa komen anda?