Enam produk Xiaomi naik harga di Malaysia

Share Button

PERHATIAN! Dengar pengumuman penting ni. Mulai jam 12 tengahari ni, Mi Malaysia akan menaikkan harga beberapa barangan Xiaomi yang dijual di Malaysia. Paling terkesan sekali ialah, Mi Powerbank.

Facebook Mi Malaysia mengumumkan kenaikan harga 6 produk Xiaomi yang dijual di Malaysia. Kenaikan ini berlaku kerana kejatuhan harga Ringgit Malaysia, bukan sahaja berbanding Dolar US, malah Yuan China (RMB) juga.

6 produk Xiaomi yang dinaikkan harga jam 12 tengahari ini ialah:

Jika anda sempat membaca pengumuman ini sebelum jam 12 tengahari, segeralah dapatkan mana-mana produk yang disenaraikan di atas, sebelum kenaikan harga dikuatkuasakan.

Mi Powerbank naik harga

Kesemua Mi Powerbank dinaikkan harga. Tapi paling dirasai kesannya ialah Redmi 2 Enhanced yang bertambah RM70, dan Mi Headphones yang naik RM50.

Adakah fenomena kenaikan harga ini akan berterusan? Mungkinkah produk Xioami yang lain turut akan dinaikkan harga dalam masa terdekat ini?

[SUMBER]

Trackbacks

  1. […] tak dengar Xiaomi lancar telefon baru untuk Malaysia. Campur lagi dengan pengumuman barang Xiaomi naik harga minggu lepas. Tapi mungkin rakyat Malaysia boleh kembali ceria dengan penemuan terbaru di SIRIM […]

Apa komen anda?