BlackBerry Bold 9790, Curve 9380 Sedia Disember

Share Button

Kiri: BlackBerry Bold 9790; Kanan: BlackBerry Curve 9380

Research In Motion (RIM) (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) mengumumkan bahawa BlackBerry ® Bold ™ 9790 dan BlackBerry ® Curve ™ 9380 kini sedia diperoleh seawal Disember 2011 melalui rakan perniagaannya di negara ini seperti Telco dan BrightStar.

Nick Horton, Naib Presiden RIM berkata “Kami amat teruja untuk melancarkan kedua-dua baru BlackBerry 7 telefon pintar di Malaysia iaitu BlackBerry Bold 9790 dan BlackBerry Curve 9380 menawarkan reka bentuk yang langsing yang hebat dan bergaya dengan komunikasi multimedia, meningkatkan produktiviti dan ciri-ciri sambungan sosial. ”

BlackBerry Bold 9790 dengan Paparan Sentuh dan Papan Kekunci

BlackBerry Bold 9790 telefon pintar baru berkuasa penuh yang diketengahkan dan dibina dengan bahan-bahan dan kemasan premium. Ia menggabungkan resolusi tinggi dan paparan yang amat responsif melalui skrin sentuh dengan papan kekunci yang sangat peka dan trackpad optik tepat, tetapi datang dalam reka bentuk kecil yang mudah untuk menjalankan operasi dan sangat selesa untuk dipegang.

Dengan OS BlackBerry ® 7 dan berkuasa selaju 1GHz, BlackBerry Bold 9790 menyampaikan prestasi yang cepat dan mudah untuk melayari web, aplikasi, bekerja dengan dokumen-dokumen dan menikmati multimedia. Ia termasuk memori 8GB dan slot kad memori dapat diperkembangkan yang menyokong sehingga 32GB storan tambahan.

BlackBerry Curve 9380 Kuasa Sentuhan Penuh
BlackBerry Curve 9380 adalah model Curve yang pertama kali dengan paparan sentuhan dan akan menyampaikan pengalaman sosial yang kuat, mudah penggunaannya dan reka bentuk padat yang membezakannya daripada keluarga BlackBerry Curve lain. Pada masa yang sama juga menawarkan pengguna Curve pilihan yang lebih besar.

Ia memiliki ciri-ciri yang sangat responsif dan cemerlang dengan paparan 3.2 inci beresolusi tinggi dan dilengkapi dengan penanda aplikasi rangkaian sosial, termasuk pengalaman BBM mudah alih™ (BlackBerry Messenger®), Facebook, Twitter dan aplikasi suapan sosial lain yang menawarkan pengalaman menyeronokkan, mudah dan lancar . Telefon bimbit yang padat dan bergaya ini juga dilengkapi dengan kamera 5MP dengan flash dan rakaman video, membolehkan para pengguna dengan mudah menangkap dan berkongsi pengalaman kegemaran mereka dengan keluarga, rakan-rakan dan rakan sekerja.

Apa komen anda?