EVF Untuk Olympus PEN

Share Button

Berita baik untuk semua peminat Olympus yang mencari ‘viewfinder’ elektronik (EVF) untuk kamera PEN anda apabila syarikat terbabit memperkenalkan VF-3 di Malaysia tidak lama lagi.

EVF baru ini mempunyai resolusi yang baik dengan paparan beresolusi 920,000 piksel berbanding tawaran yang diberikan pesaing lain.

Antara ciri-ciri lain termasuk pembesaran 1.0x, mudah senget sehingga 90° yang bermanfaat untuk sudut rendah untuk tujuan drama atau praktikal. Zum pembesaran yang tinggi dan pelarasan dibina menawarkan tontonan mudah tanpa cermin mata sekalipun.

Direka khusus untuk bekerja dengan lancar dengan aksesori kamera generasi baru, VF-3 adalah serasi untuk Olympus XZ-1 dan semua kamera PEN kecuali untuk E-P1.

Apatah lagi, Olympus juga telah keluar dengan perisian terkini untuk semua pengguna XZ-1 dan PEN untuk dimuat turun. Dikenali sebagai Viewer Olympus 2 – versi 1,2, perisian baru ini jelas merupakan hadiah kepada semua pemilik Olympus PEN, terutama pemilik sistem yang memiliki kamera Micro Third iaitu PEN E-P1, E-P2, E-PL1 dan E -PL2.

Dengan kemaskini perisian baru, pengguna akan dapat menikmati semua kesan seni penapis yang ditambah ke Kesan Seni pilihan dalam “Pembangunan RAW” dan tingkap “Edit Image”. Sebagai contoh, E-P1 yang tidak mempunyai nada yang dramatik boleh juga kini menggunakan penapis itu, terima kasih kepada perisian baru ini.

Dengan perisian baru, pengguna kini boleh menambah fungsi untuk memuat naik filem ke YouTube. Perisian baru ini juga akan membolehkan model PEN yang lebih awal untuk menyokong fail RAW dari kamera terkini, dan pada masa yang sama lebih baik start-up dan Carian tetingkap prestasi. Perisian baru ini sudah ada dalam pasaran, untuk memuat turun sila layari http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/download/software/ # ov2

Untuk maklumat lanjut dan kemaskini terkini mengenai produk dan perkhidmatan Olympus, sila layari laman web www.olympus.com.my.

Apa komen anda?