‘Body’nya Slim, Kompak

Share Button

Fujifilm FinePix Z900EXR baru dengan penampilan yang elegan penuh glamor dan prestasi cemerlang pasti disenangi para peminat fotografi yang inginkan paduan sempurna gaya dan fungsi. Model ini didatangkan dengan Sensor EXR CMOS 16 megapiksel dan zoom optik 5x yang meliputi julat 28-140mm (bersamaan dengan 35mm) untuk gambar yang nyata menakjubkan.

Teknologi EXR pemenang anugerah digandingkan dengan BSI-CMOS untuk lebih kecemerlangan.

Sentitiviti Tinggi

Dengan rekabentuk sensor konvensional, cahaya harus melewati lapisan kabel sebelum mencapai Diod foto. Ini akan mengurangkan jumlah cahaya yang diterima oleh sensor. Tetapi dengan sensor (Bahagian belakang Penerangan) BSI, lapisan kabel dan Diod foto yang disongsangkan sehingga tahap sensitiviti dipertingkatkan; manfaat yang sangat jelas terutamanya pada saat pengambilan gambar dalam keadaan cahaya rendah.

Kelajuan Tinggi

Dengan gabungan pemproses EXR dan BSI CMOS baru bererti pemprosesan dan pembacaan fail yang pantas, sekaligus memberi anda penggambaran kelajuan tinggi dan penghayatan video HD sepenuhnya.

Pemproses Pintar

FinePix Z900 EXR kini mampu mengenali 27 adegan termasuk langit biru (langit), daun hijau (hijau), matahari terbenam bahkan adegan backlit. Menurut setiap adegan, kamera boleh menetapkan tetapan sempurna (AF, pendedahan, imbangan putih dan lampu denyar) dan mengambil gambar yang berkualiti terbaik secara automatik. Dengan itu, semua yang perlu anda lakukan adalah menekan shutter dan anda akan mendapatkan gambar yang sempurna secara mudah.

Prosesor EXR juga mempunyai kemampuan untuk mengesan dan mengurangkan warna ungu tepi, yang paling umum tentang subjek gelap dengan latar belakang cahaya, dan meningkatkan resolusi di sudutsudut gambar untuk ketajaman gambar lebih seragam.

Prosesor EXR yang paling manfaat kepada pengguna boleh didapati dalam kamera ini adalah, Rich User Interface baru yang menggunakan font vektor dan grafik untuk meningkatkan penampilan menu secara dramatis. Jadi, tiada lagi grafik berpiksel malah anda akan menikmati ikon dan teks yang licin dan cantik pada menu kamera, dipaparkan menerusi skrin LCD.

Pengguna tidak perlu lagi berjuang untuk mencari gambar pada kapasiti kad memori yang semakin besar, kemampuan dipertingkatkan gambar carian akan sangat berguna dalam FinePix Z900EXR. Kini, pengguna hanya mengambil saat untuk menemu gambar yang diingini dengan menggunakan fungsi Photobook Asist. Fungsi Photobook Asist membantu mengaturkan gambar sekiranya pengguna menanda gambar mengikuti album.

3.5 inch LCD: sentuhan kelas

Finepix Z900EXR dilengkapkan dengan keupayaan skrin sentuhan terkini, iaitu LCD sebesar 3.5 inci (16:9). Selain itu, ia memiliki 460,000 titik untuk gambar yang berkualiti tinggi, ditambah lagi fungsi Multi Ketuk untuk memudahkan pengguna memeriksa kejelasan gambar. Sesungguhnya, anda hanya menggunakan dua jari untuk memperluaskan dan mengurangkan saiz gambar atau menatal gambar dari sisi ke sisi.

Penangkapan dalam sekelip mata

Penangkapan gambar dalam saat merupakan salah satu ciri yang membanggakan. Finepix Z900EXR menepati penangkapan 3 bingkai sesaat dengan 16 resolusi megapiksel – Memastikan anda tidak terlepas mengabadikan detik-detik yang penting. Kamera ini juga mempunyai fungsi video kelajuan tinggi dengan 320 bingkai sesaat yang luar biasa pada sedia kedua, yang akan menghentikan apa pun di jalurnya.

Video kualiti yang tidak dapat dinafikan

FinePix Z900EXR mampu menghasilkan video HD sepenuhnya yang bermutu tinggi tanpa sebarang masalah walaupun di bawah cahaya yang malap dengan teknologi Pixel Fusion Movie. Piksel akan digandakan dua kali agar lebih sensitif terhadap cahaya rendah sehingga sangat cocok untuk musim pesta malam! Selain itu, ia boleh menyimpan sebagai format H.264, yang tidak mengambil banyak ruang pada kad memori sebagai file AVI konvensional, ini akan lebih mudah untuk berkongsi dengan rakan-rakan dan keluarga melalui laman seperti YouTube, atau hanya dengan memasang kamera terus ke HDTV.

Badan kamera yang slim dan tampan

FinePix Z900 EXR terdapat dalam 5 warna – hitam, merah, putih, merah muda dan biru. Ditambah badan ultra ramping berukuran hanya 18.2mm lebar ternyata teman sempurna untuk dibawa ke mana jua (Tanpa bahagian unjuran lensa, kamera ini hanya senipis 15.2mm).

Walaupun perkadaran langsing, Finepix Z900EXR masih berjaya dimuatkan dalam sebuah sudut lebar 5xzoom lensa yang merangkumi 28140mm (setara 35mm), jadi anda akan siap untuk menangkap segala sesuatu dari potret bahu. Selain itu, bateri menawarkan 220 bingkai per charge. Benarbenar menakjubkan!

Harga Pasaran : Finepix Z900EXR RM 988.00

Premium Percuma : – Softcase

Kad SD 8GB


Lebih Pilihan Output

Abadikan kenangan manis anda dengan mencetakannya! Stesen Fujifilm Digital Imaging (FDi) di seluruh negara menawarkan perkhidmatan fotografi profesional pada harga yang menawan, begitu juga dengan mutu lebih unggul berbanding cetakan normal di rumah. Tangkaplah gambar anda dengan kamera dan serahkannya kepada kami di mana-mana Stesen FDi di seluruh negara. Pakar FDi akan mecetakannya dengan kertas Fujicolor Crystal Laser Print bermutu atau mengabadikan imej anda sebagai kalendar, kad ucapan dan bermacam-macam pilihan kreatif yang lain. Anda juga boleh mencetak gambar anda dengan capat dan mudah di kiosk digital kami pada lokasi-lokasi terpilih.

Fujifilm e-zy2print merupakan pilihan yang tepat dan mudah untuk membuat tempahan secara online. Untuk maklumat lanjut mengenai e-zyprint atau rangkaian Finepix, sila layari http://www.fujifilm.com.my


Apa komen anda?